Uddrag fra avisartikler :

”Blidhed og lys”
Ulla Strand lever frem for alt i farverne, - disse kommer til syne i slør og kredsende bevægelser,
der virker som gennemstrømmet af et voldsomt og befriende åndepust.
Hendes billeder udviser en dynamik, der tilsyneladende er lovløs, men som dybest set skildrer for os livets dynamiske bevægelse.
Ulla Strand er ubestridt en stor kolorist. Hendes kromatiske harmonier ”kæler” for øjet : Blødt, blidt,flydende og strømmende er de adjektiver, der bedst synes at karakterisere hendes kunst.

Vichy ”La Montagne”

 
…Ulla Strand’s malerier, pasteller, tegninger og grafik afslører ved første blik hendes stærke forbundethed med de elementære naturkræfter. Maleren går altså en vej, der gerne vil føre fra anskuelsen, iagttagelsen af et sanseligt fænomen til oplevelsen af det sanselige – oversanselige og det kunstneriske udtryk herfor.
Billeder som ”Vækst”, ”Kimkræfter”, ”Forår”, ”Efterår” og er sådanne der anskueliggør årsfesternes åndelige åndedrag. ”Sankt Hans” formår at vække en følelse af æterkræfternes realitet i kosmos…
Ulla Strand har såvel i det store format som i mindre kompositioner en penselføring, der alt efter temaet i sart transparente eller kraftfulde tætte farver udviser friskhed og skønhed, og som altid adlyder hendes hånds sikre flugt.
Galerie Aenigma, Basel Schweiz. Christine Gleiny
  Titel:Ved Sankt Hanstide
 
Ulla Strand Paludan Müllers Vej 1, 1815 Frederiksberg C, Danmark. www.ullastrand.dk Email. info@ullastrand.dk
>