Til kunstnerbrug har jeg 6 lysægte farver til min rådighed. Det kunne lyde som en begrænsning men er lige det modsatte. Hver eneste af disse farver indeholder en lille del af sin komplementærfarve, og har således en levende dynamisk virkning.( på synet.)
Farverne har noget specielt lysende over sig, hvad der især opleves ved stor lys - mørkekontrast, eller i de helt lyse farvetoner, der næsten svæver lidt over fladen.


Hver enkelt farve har helt sin egen karakter og indeholder en stor rigdom af farvetoner.De farver jeg maler med er: Kraprød: Rubia tinctorum, Gummigut-gul: Gummiguttae Siam, Indigoblå: Indigofera tinctoria, Spinatgrøn, Brun: Acacia catechu og Sort: Heamatoxylon campechianum.

  Titel:Vækstkræfter

Farverne er pigmentfarver og udrøres i en morter sammen med en harpiksemultion og fortyndes derefter med vand.
Dette giver helt andre tekniske muligheder ved farvepåførslen sammenlignet med almindelig akvarelteknik.
Da farverne er halvtransparente opnås mange nye mellemtoner ved overmalinger, f.eks er en rød over en sort ikke det samme som en sort over en rød.

At tænke på at disse farver er udvundet af et levende materiale, der hvert år fornyes, og at det er muligt at forholde sig til hver farve på en særlig måde ved at tænke på plantens voksested, udseende og oprindelsesland er virkelig inspirerende.

 

Ræreskåle til plantefarver  
 
Ulla Strand Paludan Müllers Vej 1, 1815 Frederiksberg C, Danmark. www.ullastrand.dk Email. info@ullastrand.dk
>>>